Asus ZenWatch 2: indrukwekkende smartwatch voor budgetprijs

Asus liet ons eerder deze zomer al een glimp van de ZenWatch 2 zien, maar vandaag hebben we uitgebreid kennis kunnen maken met de nieuwe smartwatch. Asus brengt het horloge in oktober op de markt en kiest voor een behoorlijk agressieve prijs, dus de Android Wear-concurrenten kunnen hun borst nat maken.

De originele ZenWatch maakte vorig jaar al indruk op veel mensen, maar had ook de nodige gebreken. Asus hoopt ze op te lossen met de toevoeging van een kroon, die we inmiddels ook van veel andere smartwatches kennen. De Asus ZenWatch 2 komt in twee maten op de markt, zodat mensen met een grote én een kleine pols m stijlvol kunnen dragen. Asus belooft dat de grote versie het 2,5 dag uithoudt op één acculading, de kleine variant moet na twee dagen aan de lader. Verder zijn beide horloges identiek: ze hebben 4 GB aan opslagruimte en draaien op een chip van Qualcomm.

De Asus ZenWatch 2 krijgt ook de beschikking over WiFi, zodat je niet langer afhankelijk bent van bluetooth. Als je hetzelfde netwerk gebruikt als je mobiele telefoon, dan functioneert het horloge zoals het altijd zou doen. De grootste onderscheidende factor van het Asus-horloge hebben we nog niet genoemd. Dat is namelijk zijn prijs, want voor slechts 149 euro heb je deze smartwatch om je pols. Opvallend genoeg is juist de kleine versie de duurste: die kost je namelijk 169 euro. De ZenWatch 2 is vanaf oktober wereldwijd verkrijgbaar.