Intel CEO bestuurt leger van robot spinnen via armgebaren

Een live demonstratie van iets doen tijdens je presentaties, het wordt vaak afgeraden. Intel’s topman Brian Krzanich staat echter bekend om zijn gedurfde demo’s en dus zwaaide de CEO gisteren met zijn armen om vier robot spinnen te besturen. Dat klinkt minder bizar dan dat het er uit zag!

Tijdens het Intel Developer Forum (IDF) in Shenzhen beklom de enthousiaste topman van Intel het podium om de laatste ontwikkelingen op het gebied van wearable computing te tonen. Een branche waar, zeker gezien de lancering van de Curie, Intel zich langzaamaan trendsetter in mag gaan noemen.

Ook tijdens IDF stelde het bedrijf niet teleur: de ietwat beangstigende robot spinnen – die werken op de Edison – kende we al van de Maker Faire in Rome en kwamen tijdens de CES in Vegas in verbeterde vorm weer voorbij.

Maar alle aandacht ging naar de armband die Krzanich droeg tijdens zijn presentatie. Een simpele armband, uitgerust met de Curie-chip en dus in één klap voorzien van processor, werkgeheugen en allerhande bewegingssensoren. De CEO zwaaide met zijn arm en de robots werden wakker, waarna Krzanich de spinnen liet op staan, met hun poten zwaaien en weer in rustmodus bracht.

Dat klinkt allemaal niet heel bizar, maar als je de bijbehorende beelden ziet, zul je niet verbaast zijn als robot spinnen en een slimme armband de essentiële uitrusting zijn van de volgende Bond-schurk: