Intel demonstreert shirt vol sensoren

Dat de markt voor wearable tech op stoom begint te komen, mag intussen duidelijk zijn. Hoewel we op dit moment vooral geconfronteerd worden met sieraden en clip-ons, zijn er genoeg innovatie bedrijven bezig met de volgende stap. Intel is zo’n bedrijf en dat onderstreepte de Amerikaanse chip-fabrikant nog maar eens tijdens Code-conferentie gisterenavond.

Afgelopen najaar wist ik nog niet zo goed wat te verwachten van de impact van de Quark-processor die Intel lanceerde. Begin dit jaar kreeg ik al een duidelijker beeld, toen ik eenmaal de Edison in mijn handen had gehad en de Jarvis-headset werd getoond.

Het ‘slimme’ shirt van Intel, beladen met sensoren in de stof, maakt echter compleet duidelijk wat de kracht van de kleine krachtpatsers die Intel uit de laboratoria laat komen.

In onderstaande video zien we Mike Bell, bij Intel verantwoordelijk voor nieuwe devices, uitleggen hoe het shirt samenwerkt met een kleine ‘computer’ die aan het shirt kan worden verbonden om data uit te lezen. Zo analyseert het shirt ademhaling en hartslag en is het in staat om dit direct via de Edison-setup te delen via Bluetooth, Wifi of een 3G-verbinding.

De technologie op zich is al prikkelend genoeg, maar het zet de samenwerking met één van ‘s-werelds grootste voetbalclubs – FC Barcelona – ook direct in een ander daglicht. Al dan niet bewust, uiteraard.