Samsung lanceert Simband en speciaal gezondheidsplatform

Terwijl de wereld verwacht dat Apple begin volgende week tijdens WWDC groots zal inzetten op gezondheid, lanceerde Samsung eerder vanavond een nieuwe wearable en kondigde het een nieuwe opslagdienst aan om alle gegevens op te slaan. Daarmee lijkt het Zuid-Koreaanse bedrijf zijn Amerikaanse concurrent de pas af te snijden.

Samsung’s nieuwe wearable krijgt de naam Simband en heeft de beschikking over een aantal vernieuwende sensoren die nog niet eerder in een consumenten oplossing samen te vinden waren. Zo kan de Simband de luchtkwaliteit analyseren en de bloedglucosespiegel meten. Ook de bloedoxidatie en hartslag zijn door de armband uit te lezen.

samsung-simband

Naast de wearable introduceerde het Koreaanse merk ook een nieuw platform om alle gezondheidsdata op te slaan: SAMI. In tegenstelling tot eerdere geruchten is SAMI niet de tegenhanger van Apple’s Siri, maar een cloudienst waar ontwikkelaars gebruik van kunnen maken om informatie op te slaan en eventueel uit te wisselen. Overigens is SAMI wel een product van de voormalige chef van het Siri-ontwikkelteam.

SAMI moet volgens Samsung inzicht bieden in het leefpatroon van gebruikers, op basis van bijvoorbeeld sporten, slaap en voeding, maar ook de tijd dat men doorbrengt met bekenden om te ontspannen.

Daarmee lijkt SAMI eerder Samsung’s tegenhanger te worden van Apple’s (nog te bevestigen) HealthBook.

Overigens komt de Simband vooralsnog niet op de markt voor consumenten, maar wil Samsung de armband beschikbaar stellen aan developers om mee te werken en vernieuwende concepten te ontwikkelen.

Het is wachten op een antwoord uit Cupertino, volgende week.