‘Intel Edison in 2016 niet groter dan een knoop van een jas’

Intel Edison zal in 2016 niet groter zijn dan een knoop van een jas. De compacte computer, nu het formaat van een SD-kaart, zal in 2015 een aantal flinke updates krijgen, zo deelt Intel’s CEO Brian Krzanich.

“In 2015 hebben we al een veel betere en kleinere Edison”, aldus Krzanich tegenover Stuff.tv. “We hebben nog steeds de visie om alle functionaliteiten van Edison te verkleinen en te realiseren op een formaat van een knoop op je jas”.

Daar blijft het wat betreft de enthousiaste CEO niet bij: “Edison zou een paar dagen moeten kunnen draaien op een batterij, die net zo groot is. Wat betekent dat je een volledige computer in de knoop van je jas kunt stoppen. We zijn er er van overtuigd dat we dat voor elkaar krijgen. In 2015 of anders begin 2016”.

edison (1)

Krzanich kijkt met Stuff.tv vooruit op de finales van de “Make It Wearable”-challenge, die binnenkort in San Francisco plaatsvindt. De wedstrijd onder creatieve designers en developers maakt duidelijk dat mode en ultra-kleine tech elementen de komende jaren alleen maar verder hand-in-hand zullen gaan.

Ik weet niet of er in dit segment een apparaat op de markt zal komen die alle andere apparaten van de markt duwt. Het is misschien wel onmogelijk om een perfecte activity tracker te maken die ook aansluit op je activiteit op social media én een fashion statement maakt. We zullen vooral veel technologische doorbraken gaan meemaken.

Een belangrijke aanjager van die technologische doorbraken zal de batterijduur van wearables worden. Ook daar is Intel druk bezig om zijn steentje aan bij te dragen, volgens Krzanich. Zo werkt het bedrijf aan een chip die alleen geactiveerd wordt (en dus energie verbruikt) wanneer een sensor hem activeert. Een eerste versie van deze chip zou begin volgend jaar al op de markt komen, terwijl we in het tweede deel van 2015 een meer uitgebreide variant mogen verwachten.