Intel investeert in start-up rondom cognitive computing

Josh Walden van Intel laat in een blogpost weten de start-up genaamd Saffron over te nemen. Saffron is een bedrijf dat is gespecialiseerd in cognitive computing en is volgens Walden ‘a leading cognitive computing platform provider’.

De unieke technologie die Saffron gebruikt verzamelt data van verschillende bronnen en legt automatisch connecties tussen deze informatie. De informatie die daar uit komt helpt bedrijven met alle soorten van keuzes maken.

Saffron heeft kantoren in Cary, North Carolina en Silicon Valley. De klanten van Saffron komen uit de verzekeringsindustrie, gezondheidszorg, ruimtevaart en productie-industrie. Deze bedrijven gebruiken Saffron’s technologie om in te spelen op de markttrends, het optimaliseren van processen, risico’s analyseren en het personaliseren en vinden van nieuwe inkomstenstromen.

Intel ziet kansen in het toepassen van servers voor het analyseren van zakelijke data, maar ziet ook kansen voor nieuwe consumentenproducten. Walden taged onderaan zijn bericht dan ook de woorden ‘wearable’, ‘cloud computing’, ‘human interface’ en ’technologies for our lives’. Volgens walden zijn er kansen voor nieuwe consumentenproducten die complexe informatie in real time kunnen interpreteren. Dit kan volgens Intel al op hele klein apparaten, zolang ze maar slim genoeg en verbonden zijn.

Saffron zal een nieuw onderdeel van Intels New Devices Group worden en zelfstandig blijven opereren. Daarnaast zal Saffron bijdragen aan het ontwikkelen van nieuwe apparaten en technieken van Intel.