Bouw je eigen robot of zelfsturende drone met Joule van Intel

Chipfabrikant Intel start volgende maand met het verschepen ontwikkelaarspakket voor developers die aan de slag willen met computer vision: Joule. Het hardwarepakket zorgt ervoor dat apparaten letterlijk om zich heen kunnen kijken en begrijpen wat ze zien. De CEO van Intel, Brian Krzanich, presenteerde het platform gisteren op de ontwikkelaarsconferentie Intel Developer Forum.

Met Joule richt Intel zich vooral op ontwikkelaars die aan de slag willen met toepassingen voor het Internet of Things. Het platform is onder andere geschikt om voor Intels RealSense-camera, die diepte kan zien. Daardoor is het geschikt om elk apparaat simpelweg zijn omgeving te laten waarnemen, maar volgens Intel is de module ook geschikt voor robots, drones en virtual en augmented reality.

Tijdens het Developers Forum presenteerde het bedrijf ook andere nieuwe ontwikkelaarskits voor RealSense. Met verschillende combinaties van benodigdheden kunnen ontwikkelaars aan de slag om robots te bouwen die objecten en mensen kunnen herkennen, technieken voor autonoom rijden en augmented reality.

intel-joule-1-2x1