Intel ontwikkelt eigen smartwatch en andere wearable gadgets

Tijdens zijn keynote op de eerste dag van de CES in Las Vegas kondigde Intel CEO Brian Krzanich vannacht een aantal futuristische nieuwe gadgets aan uit de stal van de electronica gigant. De missie van het bedrijf in 2014 is dan ook ’to make everything smart’.

Volgens Krzanich zijn wearables de toekomst, en is de enige reden dat ze op dit moment nog niet zijn ingeburgerd in ons dagelijks leven dat ze op dit moment nog geen echte problemen oplossen. De nieuwe smartwatch waaraan Intel op dit moment werkt zou dat wel moeten gaan doen.

Op de eerste plaats is de Intel smartwatch niet verbonden met een mobiele telefoon, en dus zit alle techniek en besturing in het apparaatje zelf. Dat zorgt ervoor dat er allerlei location based diensten direct beschikbaar zijn op het horloge zelf, zo kun je bijvoorbeeld familieleden volgen via hun horloge of gebruikers persoonlijke aanbevelingen sturen op basis van hun locatie.

Ook liet Intel zien te werken aan een koptelefoon die behalve muziek afspelen ook direct je hartslag meet. Dat is niet helemaal nieuw, vorig jaar kondigde het bedrijf iRiver ook al oordopjes aan met hartslagsensoren. Volgens Krzanich is dit echter het type product dat een serieuze impact zou kunnen maken in de fitness tracking industrie, omdat het gebruik maakt van gadgets die sporters sowieso al gebruiken.

Schermafbeelding 2014-01-07 om 08.07.30

Ten slotte werd er ook nog een prototype van een nieuwe, slimme headset gedemonstreerd: Jarvis. Jarvis is een bluetooth oortje dat spraakbestuurd is en net als Siri en Google Glass ‘luistert’ naar als je hem aanspreekt. Handig als je handsfree handelingen wil uitvoeren zoals het starten van een telefoongesprek of het opzoeken van informatie via je mobiel.

Schermafbeelding 2014-01-07 om 08.08.02

Het is nog niet duidelijk of en wanneer de door Intel besproken gadgets op de consumentenmarkt zullen gaan verschijnen. In combinatie met de drie gepresenteerde wearables zou het bedrijf ook een soort schaal willen lanceren waarmee je de devices makkelijk kunt opladen, zonder dat je een stroomkabel hoeft in te pluggen.

Schermafbeelding 2014-01-07 om 08.07.48