Samsung lanceert nieuwe tablet met het formaat van een A4-tje

Samsung heeft vannacht vier nieuwe tablets aangekondigd: De Galaxy NotePRO en de TabPRO, in een aantal verschillende schermmaten. Opvallend is vooral de lancering van een 12,2 inch breedbeeld scherm, dat bijna net zo groot is als een A4-tje en een resolutie van maar liefst 2560×1600 pixels heeft.

“De vier nieuwe tablets zijn het resultaat van Samsungs drang naar innovatie op het gebied van technologie en design”, aldus Willem Visser, Director IT & Mobile bij Samsung Nederland. “Ze zijn voorzien van een kraakhelder beeldscherm, krachtige processoren, een strakke vormgeving en een uitgebreid pakket van innovatieve toepassingen.”

samsung-galaxy-notepro

Zowel de Galaxy TabPRO als de NotePRO krijgt een variant met ’s werelds eerste 12,2-inch WQXGA breedbeeldscherm (16:10) en een resolutie van 2560×1600 pixels. De extra brede schermen, ter grootte van een A4, zijn vooral handig bij het bekijken van Full HD video’s en bij het doornemen van veel informatie. De tablets zijn voorzien van een dun en licht frame. Van de TabPRO demonstreerde Samsung ook modellen van 10,1 en 8,4 inch.

Zowel de TabPro als de NotePro komen in een Wi-Fi en Wi-FI LTE variant met een intern geheugen van 32GB (uit te bereiden tot 64GB). De tablets zijn in het eerste kwartaal van 2014 ook in Nederland te koop.

[Samsung Galaxy NotePRO and TabPRO] Lifestyle Images [2-5]

[Samsung Galaxy NotePRO and TabPRO] Lifestyle Images [4-5]