Intel presenteert modieuze wearable MICA tijdens New York Fashion Week

Intel presenteerde gisteren het eerste resultaat van hun samenwerking met modehuis Opening Ceremony. De MICA is een stijlvolle wearable voor vrouwen, maar is vooral een luxeobject.

Terwijl men in Europa vol verwachting naar Berlijn kijkt, alwaar de IFA ons moet voorzien van de nieuwste gadgets, zijn de ogen in de Verenigde Staten deze week gericht op New York. Want naar verwachting zulllen diverse modehuizen een diepe duik in de techniek wagen.

Van modehuis Opening Ceremony was dat zeker te voorzien: zij gingen eerder dit jaar al een samenwerking aan met Intel om een aantal modieuze innovaties te ontwikkelen.

mica_closeup

MICA of ‘My Intelligent Communication Accessory‘ is de eerste wearable uit die samenwerking en legt de lat direct hoog. Misschien niet qua functionaliteiten, maar wel qua prijs.

De slimme armband, gemaakt van slangenleer, geeft je notificaties om de pols. Zo ontvangt de MICA smsjes, belangrijke afspraken op je agenda en e-mail.

Dat alles kan de MICA zonder smartphone, de armband krijgt de beschikking over een eigen 3G verbinding. Opladen doet de MICA draadloos (naar verwachting via inductie) of via een USB-aansluiting.

Intel wil de MICA nog dit jaar gaan verkopen en richt zich op een grote lancering rond de feestdagen. De armband zal dan vooralsnog alleen te koop zijn bij luxe-retailer Barney’s in New York en diverse winkels van Opening Ceremony.

Of de MICA daadwerkelijk veel onder de kerstboom te vinden zal zijn, is de vraag. Met een prijskaartje van maar liefst €760 is het luxe sierraad alles behalve goedkoop te noemen