Slimme headset en eetstokjes van Baidu houden bij hoe gezond je eet

Chinese zoekgigant en Google-concurrent Baidu heeft afgelopen nacht hun concurrent voor Google Glass gepresenteerd. Baidu Eye is echter geen bril, maar een headset en heeft daarnaast een opvallende uitbreiding.

Baidu Eye is een headset die zich om je achterhoofd ‘klemt’. Aan de headset zitten een compacte camera en microfoon, die in staat zijn om bewegingen en stemcommando’s te herkennen.

Zo kan de drager zijn Eye van alles vragen en zoekt de headset – uiteraard via Baidu – het voor hem op. De resultaten worden bij gebrek aan display direct verstuurd naar je smartphone. Dat geeft natuurlijk te vragen naar het nut van de headset, als je dan alsnog je telefoon er bij moet pakken.

Een ander onderdeel van de presentatie van vannacht deed net zo goed de wenkbrauwen fronzen. De headset van Baidu werkt namelijk samen met een setje slimme eetstokjes, die kunnen bijhouden wat je eet. Dat klinkt als een 1 april-grap en dat was het van origine ook.

De eetstokjes zijn echter wel zinvol in een felle strijd die gaande is in China. De stokjes kunnen namelijk de gezondheid van de gebruikte olie om je eten te bereiden bepalen. In China wordt er op grote schaal olie herbruikt, in sommige gevallen zelfs uit de riolering gefilterd.

chopsticks

Baidu maakte geen prijs of exacte lanceerdatum bekend voor beide gadgets, maar benadrukte dat slimme eetstokjes binnenkort ook in staat zullen zijn om PH-waarde en calorieën te kunnen meten in voeding.