‘Intel werkt aan aan dieptesensor voor HTC Vive’

Intel zou werken aan een dieptesensor voor de HTC Vive, die je kunt aanbrengen op de bril. Dat schrijft UploadVR op basis van een – inmiddels verwijderde – tweet van een medewerker van Intel. De uitbreiding bevat aan de linker- en rechterkant drie camera’s/sensoren, wat ervoor moet zorgen dat je je beter in de echte wereld kunt oriënteren terwijl je een virtual reality-bril draagt.

UploadVR gokt dat er drie camera’s in de toevoeging zitten die lijken op Intel’s technologie RealSense. Daarmee kan een camera bewegingen detecteren en diepte zien. De medewerker van Intel die de oorspronkelijke tweet plaatste, Dimitri Diakopoulos, zegt tegen de nieuwssite dat de accessoire handbewegingen kan detecteren (zoals de Leap Motion), maar ook controllers kan volgen.

Daarnaast kunnen de camera’s ook de omgeving in realtime waarnemen. Hierdoor zou je echt kunnen rondlopen in een virtuele wereld. Het doel van het accessoire lijkt daarmee op wat HTC Vive doet met zijn base stations. Die moet je echter in de ruimte plaatsen, terwijl met Intels oplossing de sensoren onderdeel zijn van je bril.

Echte wereld

Met behulp van de dieptesensor zou je dus ook zelf je omgeving kunnen zien zonder je bril af te doen. Daarmee zou je in theorie makkelijker je bril op kunnen houden om taken in de echte wereld uit te voeren. Of dat in de praktijk ook zo gaat werken, moet nog blijken. Veel gebruikers van intensieve VR-ervaringen worden na enige tijd wel vermoeid. Enerzijds door de intensiteit van het scherm, anderzijds door de zwaarte van de bril.

Voor het uitvoeren van taken in de echt wereld is augmented reality ook een veel logischere oplossingen. De HoloLens van Microsoft bevat daarom al sensoren die de wereld om je heen realtime in kaart brengen.

Volgens UploadVR is de tweet een duidelijke aanwijzing dat virtual reality een grote rol gaat spelen op de ontwikkelaarsconferentie van Intel. Die vindt plaats van 16 tot en met 18 augustus in San Francisco.