‘Intel werkt aan augmented reality-bril met RealSense-camera’

Naast virtual reality, gebeurt er ook op het gebied van augmented reality vanalles. Microsoft trekt natuurlijk de meeste aandacht met zijn HoloLens, maar ook Google is er druk mee. Alleen kiezen ze bij Google op dit moment nog voor augmented reality via een smartphone of tablet met ingebouwde 3D sensors, onder de noemer Project Tango. Waarschijnlijk is Intel de volgende grote speler die we gaan zien op dit vlak.

De RealSense-camera van Intel kan namelijk 3D-beelden vastleggen. Wat dat betreft is het al logisch dat zij, als leverancier van een deel van de techniek, een aandeel hebben op het gebied van augmented reality. Maar het bedrijf zou verder gaan: volgens de Wall Street Journal werkt Intel zelf aan een augmented reality-headset. Al zou het bedrijf die dan weer wel willen doorverkopen aan andere techbedrijven die het product ook echt op de markt brengen.

Intel zelf wil trouwens nog niets zeggen over hun plannen, maar het ontkent het ook niet. En de feiten spreken verder voor zich: Intel heeft verschillende bedrijven overgenomen die iets doen met augmented reality.

Het is in ieder geval interessant om te zien dat het steeds duidelijk wordt wat de mogelijkheden zijn van de Intel RealSense-camera’s. Het bedrijf investeert hier dan ook heel actief in. Op de CES zagen we al een drone van Yuneec, die dankzij de slimme camera obstakels kan ontwijken.