Intel’s Mobileye heeft in 2018 2 miljoen auto’s op de weg die HD-kaarten maken

Mobileye maakt flinke stappen als het gaat om het ontwikkelen van HD-kaarten, meldt TechCrunch. Het bedrijf, dat overgenomen werd door Intel, zou dit jaar 2 miljoen auto’s op de weg hebben om de kaarten te ontwikkelen.

De kaarten worden gemaakt met het REM platform, een oplossing die data verzameld via voertuigen op de weg die REM ondersteunen en daarmee kaarten ontwikkeld. De kaarten kunnen vervolgens gebruikt worden voor autonome voertuigen.

EyeQ4

Het bedrijf is nu klaar om te beginnen met het verzamelen van data, door middel van software in de EyeQ4 systemen-op-een-chip. EyeQ4 kwam vorig jaar in de massaproductie terecht. Nu zit de chip in twee miljoen auto’s op de weg, onder meer in BMW’s Volkswagens en Nissans.

Het idee is er data verzameld kan worden van auto’s die daadwerkelijk rondrijden. Daarvoor worden sensoren aan boord gebruikt om de kaarten te maken. Autonome voertuigen en ADAS-software kan hier vervolgens weer gebruik van maken om de situatie in de omgeving real-time te monitoren. Daarbij gaat het om weerdata, ongelukken en informatie over werkzaamheden.