Project Linda: een laptop-dock voor je Razer Phone

Razer-Project-Linda

Razer onthulde onlangs zijn eerste telefoon en tijdens CES toonde het bedrijf de eerste hardware die daar bij hoort. Project Linda, zoals de hardware heet, is een laptop-dock voor je Razer Phone, meldt Engadget.

Het dock is ietwat verrassend. De telefoon plaats je waar normaal gesproken een trackpad zou zitten. Ergens wel logisch, want je telefoon heeft een touchscreen en kan dus als trackpad dienen. Als je op een knop in de hoek van het toetsenbord drukt, komt er een vak uit het dock gegleden waar je je telefoon in stopt. Het aansluiten doe je via de USB C-poort van je telefoon. Ook zit er ruimte in voor de vingerafdrukscanner op je telefoon.

Project Linda

Project Linda zelf heeft een 13.3 inch Quad HD-scherm. Zolang je telefoon in het systeem zit, kun je het scherm van het toestel op de laptop tonen. Maar je kunt het ook gebruiken als tweede scherm voor bepaalde spellen en apps. Op het dock zelf zitten nog twee USB-poorten – een normale en een USB C-poort – voor accessoires als een muis.

Links in het scherm zit een startmenu, evenals een taakbalk voor je openstaande apps. Het dock bevat verder een 720p webcam, een microfoon en een 3,5 mm audio jack-aansluiting. Die laatste aansluiting zit niet op de telefoon zelf. Binnenin zit 200 GB aan opslag en een 53,6 Wh batterij die de telefoon drie keer volledig kan opladen. Al het geluid komt uit de speakers van de telefoon.

Omdat er vrij weinig hardware in Project Linda zit, is het systeem erg licht. Het appaaat weegt slechts 1,25 kilogram als je telefoon er in zit. Makkelijk als je hem mee wilt nemen.

Concept

Het geheel is nog een concept, stelt Razer. Er zitten dan ook nog wat fouten in die verholpen moeten worden. Uiteindelijk hoopt het bedrijf echter dat het scherm een grotere versie wordt van het scherm van de telefoon. Wanneer Project Linda op de markt komt, is niet bekend.