Intel’s oordopjes met ingebouwde hartslagmeter dit kwartaal nog in Nederland verkrijgbaar

Op valreep van 2014 lanceerde Intel in samenwerking met SMS Audio de handige BioSport oordopjes. De in-ears van SMS Audio maken het vanaf nu overbodig om een extra hartslagmeter te dragen tijdens het sporten, de BioSport meet deze namelijk via je oor!

De BioSport meet via een sensor in je oor je hartslag en kan via je smartphone opladen. Via een speciale sensor in één van de oordopjes meet de koptelefoon je hartslag en deelt deze met bijvoorbeeld RunKeeper. Daarnaast is de BioSport voorzien van een ‘zelfladende’ batterij, waarmee de sensoren van de koptelefoon worden opgeladen. Via de aansluiting met je smartphone smokkelt de koptelefoon energie mee, wat dan weer wel betekent dat hij je batterij van de telefoon leegslurpt.

We hebben intussen bevestigd gekregen vanuit de Nederlandse distributeur dat de SMS Audio BioSport aan het eind van het eerste kwartaal in Nederland beschikbaar zullen zijn bij alle grote elektronica winkels. Of de Amerikaanse adviesprijs van $149 aangepast wordt voor de Nederlandse markt is nog niet bekend.

Mocht je je overigens echt niet kunnen wachten: de SMS Audio BioSport is ook al te bestellen via de Amerikaanse en Britse shops van Amazon.