iON lanceert gebruiksvriendelijke SnapCam voor lifelogging op de CES 2015

Lifelogging is mateloos populair, dat blijkt maar weer tijdens de CES 2015 in Las Vegas, de grootste consumenten elektronica beurs van de wereld. Gisteren kondigde Narrative al de Clip 2 aan, vandaag kunnen we de iON SnapCam toevoegen aan de lifelogging camera’s.

De specificaties van de SnapCam zijn zo goed als gelijk aan die van de Clip 2. Beide devices zijn uitgerust met een 8 megapixel camera, Bluetooth- en WiFi ondersteuning.

De SnapCam is simpel te bedienen; met een enkele klik maak je een foto, bij dubbel klikken wordt de HD video geactiveerd en bij 3 keer klikken start de live video streaming. Verder is de SnapCam eenvoudig te monteren aan kleding en tassen en kun je foto’s en video’s direct naar je wearables versturen via Bluetooth of WiFi. De output wordt daarnaast ook opgeslagen op een micro SD-kaart tot 32 GB. iON claimt dat de camera 5.000 foto’s kan schieten op één batterijduur, 2 uur video kan opnemen of 1 uur lang kan streamen. De standby-tijd bedraagt 7 dagen.

Snapcam ion

iON lanceert naast de SnapCam ook de SnapCam Lite. De Lite is exact hetzelfde, maar heeft geen WiFi ondersteuning. Beide camera’s komen beschikbaar in het tweede kwartaal van 2015. De SnapCam en de SnapCam Lite zullen respectievelijk $149,99 en $79,99 gaan kosten.

ces-2015-banner-eventwall