Interactieve kerstboom visualiseert tweets en Instagram-foto’s op feestelijke wijze

Met een hoogte van bijna 2 meter valt de stellage in de “Beats By Dre”-flagship store sowieso op. Maar echt feestelijk wordt de kerstboom, gemaakt van portable speakers, pas wanneer je er een tweetje over deelt. Dan blijkt dat we hier te maken hebben met een heuse interactieve ‘boom’.

Wie de boom nader bekijkt, ziet dat deze is opbouwd uit de populaire draagbare speakers van het bedrijf, de ‘Beats Pill”. Maar het binnenwerk van de speakers is compleet vervangen met LED-verlichting. Standaard zijn de LEDs groen, maar telkens wanneer er een tweet voorbij komt met de hashtag #BeatsHoliday kleurt er een speaker feestelijk rood.

christmas-tree-display

In deze techboom uiteraard ook geen kerstballen, maar een aantal LCD-displays. Deze schermen tonen de meest feestelijke foto’s die gedeeld worden op Instagram, uiteraard met dezelfde hashtag.

De makers van Allen&Gerritsen zijn in ieder geval tevreden: “We’ve always felt that fusing the physical and digital is one of the most powerful ways a brand can engage with its customers. We’ve experimented with this concept through a&g Labs projects, and to activate against this with a brand like Beats by Dre by empowering their core fans to become part of the experience is an amazing way to bring this to life.”

christmas-tree-in-store