Inzicht in rijgedrag met ‘connected driving’-dienst myJINI

[Advertorial] Houd je er wel van om het gas in te trappen of ben je juist een hele nette chauffeur? Je hebt vast enigszins een beeld van je eigen rijstijl. Maar harde meetgegevens bleven vooralsnog beperkt tot wat je van het dashboard in je auto afleest. MyJINI gooit dat concept om: het verzamelt real-time gegevens over jouw manier van autorijden. Achteraf kun je die data bekijken via een online dashboard.

Hart van deze dienst is een kleine plug-in connector die je aansluit op de OBD II-poort van je auto. Deze registreert onder andere je rem- en acceleratiegedrag en gereden tijdstippen. Via een ingebouwd simkaartje wordt deze informatie direct doorgestuurd naar de servers van myJINI. Het bedrijf verzekert dat alleen de automobilisten zelf toegang tot deze data hebben. Een online dashboard toont je vervolgens deze meetgegevens. Ook zie je daar hoe jouw weggedrag zich verhoudt ten opzichte van het gemiddelde van alle andere gebruikers.

Beloning

Met veilig rijgedrag kun je spaarpunten verdienen, zogeheten JINI$. Die zijn inwisselbaar voor premiekorting op de optionele autoverzekering (het Pay How You Drive-principe), maar ook voor allerlei gadgets en korting op brandstof bij Shell-tankstations, via een speciale tankpas. Ook beschikbaar is het zogeheten E-support. Registreert de connector een ongeval, dan wordt op verzoek contact gelegd met bijvoorbeeld je verzekeraar, familie en/of hulpdiensten. Woon en/of werk je in de regio Rotterdam, dan verdien je bovendien met het mijden van de spits extra spaarpunten. Met deze stimulerende maatregelen wil het bedrijf achter myJINI de Nederlandse wegen een stukje veiliger maken.

Meer weten? Op de website vind je meer informatie.