De Cicret armband maakt van je arm een smartphone

Cicret is van plan om wearables naar een hoger niveau te tillen. Het Franse bedrijf onthulde een concept waarbij het telefoonscherm direct geprojecteerd wordt op de huid. Zal dit de toekomst zijn voor de wearables of is het slechts een droom?

Het Franse ontwerpbureau is van plan om het scherm van de smartphone te projecteren op de arm van de gebruiker. Hiermee komt het scherm wel heel erg ‘dicht op de huid’ te zitten. Een speciale armband maakt de projectie mogelijk.

cicret-5

Door middel van een kleine projector en acht miniatuur sensoren is de armband in staat om het telefoonscherm te projecteren op de arm. De armband beschikt over Bluetooth- en WiFi verbinding, waardoor je de armband kunt verbinden met een smartphone. Daarnaast bevat de armband een ingang voor micro USB stekkers en kan de armband trilsignalen uitzenden.

Door je pols heen en weer te bewegen wordt het scherm opgestart waardoor je de telefoon kunt bedienen door op de projectie op je arm te drukken. Tijdens het drukken wordt er een sensor onderbroken, waardoor de sensor een instructie stuurt naar de processor van de armband.

Het is de bedoeling dat de armband duurzaam en waterdicht wordt en dat er twee versies komen met een verschillende capaciteit. Zo zal er een 32 GB en een 16GB versie komen en zal de armband in 10 verschillende kleuren verkrijgbaar zijn.

Crowdfunding

Om het concept ook daadwerkelijk uit te kunnen voeren is Cicret een crowdfunding project gestart op Indiegogo. Het bedrijf wil minimaal 700.000 euro ophalen voordat zij beginnen met de ontwikkeling van een prototype van de armband.

Cicret is optimistisch over de kansen van het crowdfunding project. “Als iedereen één euro doneert, zijn wij in staat om het product te maken en te lanceren”, aldus het Franse bedrijf.

Cicret-Bracelet-Wants-to-Turn-Your-Skin-into-a-Tablet-466401-2

Volgens de website van Cicret is er inmiddels al 112.000 euro gedoneerd en is het bedrijf van plan om de armband in juni dit jaar te lanceren.

Of het Cicret allemaal gaat lukken is nog maar de vraag, maar we zijn benieuwd!