Gerucht: Volgende maand verschijnen er meerdere nieuwe iPads

Apple houdt waarschijnlijk volgende maand een event om nieuwe producten te presenteren. Volgens de Japanse website Macotakara gaat het om een compleet vernieuwe lijn iPads. Daarnaast zou het bedrijf ook een 128GB iPhone SE en een nieuwe kleur voor de iPhone 7 en 7 Plus lanceren.

Apple zou qua iPad volledig inzetten op iPad Pro’s, met de formaten 7.9-inch, 9.7-inch, 10.5-inch en 12.9-inch. Daarmee is het mogelijk dat de iPad mini 4 vervangen wordt door het kleinste formaat iPad Pro en de 9.7- en 12.9-inch modellen geüpdatet worden. Het formaat 10.9-inch is geheel nieuw.

Het is echter wel zo dat diverse geruchten elkaar tegen spreken over de komst van de nieuwe iPads. Zo zeggen meerdere media niets over het 7.9-inch model, wat kan betekenen dat de 10.5-inch de vervanging wordt voor de iPad mini 4. Het apparaat zou namelijk even groot zijn. Het display zou groter zijn omdat het van rand tot rand loopt. VentureBeat schat in dat dit model iets duurder zal zijn dan de kleinste iPad Pro van het moment, die momenteel 689 euro kost, en minder dan de grootste, die 909 euro kost. Daarmee komt de prijs waarschijnlijk uit op 799 euro.

Volgens Macotakara – doorgaans een betrouwbare bron als het aankomt op aankondigingen van Apple – komt de kleine 7.9-inch iPad er echter wel. Zij hebben zelfs wat specificaties weten te bemachtigen. Zo zit er een Smart Connector voor toetsenborden op en krijgt hij een 12-megapixelcamera met een flitser.

iPhones

Volgens Macotakara komt er ook een iPhone SE met 128GB aan opslag. Apple lanceerde de iPhone SE afgelopen voorjaar: het was de behuizing van de iPhone 5 met bijna alle hardware van de iPhone 6S voor minder dan 500 euro. Over de nieuwe, grotere iPhone SE is verder weinig bekend.

Ook is er een gerucht dat er rode varianten komen van de iPhone 7 en 7 Plus. En komen er mogelijk nieuwe bandjes voor de Apple Watch.