Drie uur lang racegeweld: Waarom we uitkijken naar The Fate of the Furious

Fate and the Furious

Voor alle raceliefhebbers: er komt weer een ‘Fast and the Furious’-film aan en wel een heel lange. Mijn geluk kan niet meer op na het zien van de drie minuut durende trailer, maar het gerucht gaat dat nummer 8 van de racefilm serie bijna drie uur gaat duren. Drie uur lang mega vette stunts? Geen probleem!

Je kunt maar beter een grote cola en de grootste zak M&M’s bestellen wanneer je op 13 april de bioscoop in gaat, want ‘The Fate of the Furious’ zou maar zo de langste racefilm ooit kunnen worden, meldt CNET. ‘Furious 7’ die in 2015 uitkwam was tot nu de langste van twee uur en zeventien minuten.

Deze keer gaan de makers nog een stapje verder. Universal Pictures ontkent niet gelijk de lengte van de nieuwe film, zegt CNET, maar willen ook geen concreet antwoord geven.

La familia

In de achtste film wordt la familia op de proef gesteld, wanneer Dominic Teretto, gespeeld door Vin Diesel, hen in één keer de rug toekeert. Terwijl ‘Dom’ in de vorige films altijd stond voor family first, stapt Toretto over naar de verkeerde kant en gaat met een van de ergste criminelen van dat moment samenwerken. Ja, je kunt zeker spreken van een plottwist in de reeks.

Bovendien is in de trailer te zien dat de Britse crimineel Ian Shaw (Jason Statham) weer uit de kast wordt gehaald. De overgebleven familia gaat in opdracht van de CIA Toretto achterna en daarbij wordt Shaw toegevoegd aan het team. Als dat maar goed gaat…

Humor

In principe zijn de verhaallijnen van de ‘Fast and the Furious’-films niet altijd even sterk. De reden waarom naar mijn mening het zulke geweldige films zijn, is omdat de actiescènes heel sterk zijn, er veel te gave auto’s in voorkomen en in combinatie met de humor kan je mij makkelijk drie uur lang naar de achtste editie laten kijken. Graag zelfs!

Helaas zal ik nog even geduld moeten hebben…

The Fate of the Furious