Irrive maakt een reisdagboek van je Foursquare, Instagram en andere social media updates

Steeds meer mensen gebruiken sociale media als Foursquare, Instagram en Flickr niet alleen met het idee dat ze content willen delen met anderen, maar op die manier ook een digitaal scrapbook van hun eigen leven bijhouden. Een functie waar blijkbaar veel behoefte aan is, getuige bijvoorbeeld ook de populariteit van mobiel/sociaal dagboek Path het afgelopen jaar.

De nieuwe website Irrive springt ook in op deze trend, en combineert je social media updates – check ins op Foursquare, foto’s via Flickr en Instagram en statusupdates op Facebook en Twitter – in een persoonlijk reisdagboek. Helaas is de uitvoering nog niet volledig geautomatiseerd: De site herkent bijvoorbeeld nog niet automatisch wanneer je een eerste/laatste check in in het buitenland hebt gedaan om alle resultaten daartussen in een nieuwe ‘vakantie’ te aggregeren.

In plaats daarvan is het helaas nog even handwerk: Je vult zelf de data in waarop je in het buitenland bent geweest, waarna Irrive alle gegevens in die tijd ophaalt en er een nieuw event van maakt. Het is dus eigenlijk een soort Memolane met een beperkte datarange, die je updates categoriseert in verschillende events. Die vervolgens trouwens wel erg de moeite van het bekijken waard zijn: Al je vakantiefoto’s, updates, check ins in restaurants en hotels allemaal op één plek om voor altijd te bewaren of aan anderen te laten zien. Het wachten is dus op de iPad en iPhone app, mooi initiatief!