Is SoundCloud straks onderdeel van Spotify?

Soundcloud

Spotify heeft volgens geruchten interesse in SoundCloud, schrijft The Financial Times. Sterker nog: de twee diensten zouden “vergevorderde gesprekken” hebben over een overname.

Als dit waar is, past het perfect in de strategie van de streamingdienst. Spotify is namelijk bezig om meer dan alleen albums op haar platform te zetten. Met Soundcloud krijgt Spotify een groter aanbod van DJ-sets en demo’s. Daarnaast is het een goede stap om de concurrentie aan te gaan met Apple Music en Tidal. Want waar zij exclusieve deals hebben, zou Spotify dan de mogelijkheid geven om naar muziek te luisteren die niet officieel is uitgebracht.

Natuurlijk is het de vraag of de stap ook verstandig is voor SoundCloud. Maar dat antwoord is eenvoudig: ze hebben waarschijnlijk weinig keuze. Het platform heeft namelijk wel een betaalde versie, maar die wordt vrij weinig gebruikt. En aan de onofficiële mashups en remixen kun je geen geld verdienen. Soundcloud heeft het daardoor al een tijd lang moeilijk en deze overname zou heel goed uitkomen.

Details over de overname zijn er nog niet echt. Bovendien hebben zowel Spotify als SoundCloud geen reactie gegeven op de geruchten. Overigens is het niet voor het eerst dat de dienst in gesprek is voor een overname. In 2014 waren er geruchten dat Twitter het platform wilde overnemen, maar hier zagen ze uiteindelijk toch van af.