iSono Health wil vrouwen de mogelijkheid geven om thuis hun borsten te scannen

Vrouwen lopen het risico dat er verschillende gezondheidsproblemen optreden in hun borsten. De meest bekende is natuurlijk borstkanker. Maar datsoort ziektes zelf ontdekken is niet erg eenvoudig, tenzij je echt een bobbel voelt. iSono Health maakt het wel eenvoudig door je zelf een echo te laten maken van je borsten.

Het idee is dat je een soort BH aan doet en daar een apparaat op klikt. Via de app op je smartphone laat je dat apparaat scannen, en binnen een minuut ben je klaar. Het maken van de echo doe je wel per borst, dus je moet het proces nog eens herhalen. De software verwerkt de resultaten zodra je klaar bent en kijkt of er verschillen zijn met eerdere scans. Daarna stuurt het de gegevens naar een arts, die feedback geeft via de app.

iSono Health

Het grote voordeel hiervan is dat je niet meer naar de huisarts hoeft die vervolgens eens fijn aan je borsten gaat zitten. Hoe belangrijk die controles ook zijn, erg prettig is het niet. Bovendien kun je nu veel regelmatiger controleren of alles gezond is: de app helpt je elke dertig dagen herinneren om een scan te maken. Mocht er dus iets mis zijn, dan heb je dit snel door.

SXSW

Tijdens de SXSW Accelerator Pitch vorig weekend toonde iSono Health haar idee aan de jury in de categorie Health and Wearables Technologies.

Helaas wonnen ze niet, al hoop ik dat deze dienst wel snel naar Nederland komt. Als vrouw zijnde lijkt het me namelijk heerlijk om dit soort dingen zelf te kunnen doen.