‘Wearables-maker Jawbone is failliet, CEO richt nieuwe startup op’

De Amerikaanse maker van fitnesstrackers en bluetooth-speakers Jawbone is failliet. Dat meldt onder meer Business Insider op basis van een anonieme bron. De CEO van het bedrijf, Hosain Rahman, heeft een nieuwe startup opgericht: Jawbone Health Hub. Die startup focust zich op medische apparatuur.

Veel oud-medewerkers van Jawbone zijn voor de nieuwe startup aan het werk gegaan, meldt Business Insider. Het bedrijf maakt apparaten die dezelfde functies hebben als de wearables. Ook richt het bedrijf zich op software. Volgens een bron van Business Insider heeft Health Hub al geld opgehaald, maar hoeveel is onbekend.

De maker van fitnesstrackers heeft het faillissement niet officieel bevestigd. Maar volgens Business Insider stopte het bedrijf vorig jaar al met het fabriceren van zijn fitnesstrackers. De verkoop van producten stopte in september 2016. Om toch omzet te genereren, verkocht het bedrijf de resterende voorraad naar verluidt voor een lagere prijs aan een doorverkoper.

Geruchten

Het afgelopen jaar kwamen al regelmatig berichten naar boven die aangaven dat het slecht ging met Jawbone. Er gingen geruchten rond dat het bedrijf zijn speakerdivisie wilde verkopen en zich volledig wilde richten op gezondheidsproducten. Desondanks ontkende het bedrijf de koerswijziging. In augustus 2016 kwam zelfs naar buiten dat het bedrijf zichzelf wilde verkopen. Eerder dit jaar leek het er uiteindelijk toch op dat Jawbone het roer om wilde gooien.