Jawbone klaagt Fitbit weer aan, eist importverbod in VS

Jawbone laat Fitbit voorlopig niet met rust. De producent van fitness trackers heeft zijn concurrent namelijk voor de derde keer in korte tijd voor de rechter gesleept. De laatste aanklacht werd dinsdag ingediend bij de International Trade Commission.

Mocht je de voorgeschiedenis niet kennen: Jawbone verdenkt Fitbit ervan geheime informatie te hebben overgenomen door personeel van het bedrijf in dienst te nemen. Hierdoor zou Fitbit weten welke producten Jawbone in ontwikkeling heeft en hoe Jawbone de toekomst op het gebied van fitness trackers ziet. Mocht dat waar zijn, dan is het begrijpelijk dat Jawbone de hulp van de rechter inschakelt, maar Fitbit ontkent vooralsnog in alle toonaarden.

Jawbone wil er nu voor zorgen dat Fitbit geen fitness trackers of onderdelen meer mag importeren. In andere woorden: het bedrijf wil dat Fitbit stopt met de verkoop van zijn producten, zo meldt de Wall Street Journal. Verder eist Jawbone dat er binnen vijftien maanden duidelijkheid komt in de eerdere twee zaken tegen Fitbit. Een eventueel importverbod zou wel al eerder uitgesproken kunnen worden.

Fitbit liet nogmaals weten zich te zullen verdedigen tegen alle klachten die bij de International Trade Commission zijn neergelegd. De marktleider op het gebied van fitness trackers reageerde eerder al in soortgelijke bewoordingen op de gerechterlijke stappen van Jawbone en zegt niets te vrezen te hebben. Het einde van de door Jawbone geopende strijd lijkt echter nog niet in zicht.