Jawbone komt met grote update, activeert hartslagmeter UP3 en UP4

Het heeft even geduurd, maar Jawbone heeft eindelijk de hartslagmeters in de UP3 en UP4 geactiveerd. De fitness trackers werden in 2014 aangekondigd en zijn al zo’n vier maanden verkrijgbaar, maar de beloofde functionaliteiten lieten langer op zich wachten dan gedacht.

De activity trackers van Jawbone beschikten al over de benodigde sensoren, maar qua software had de fabrikant zijn zaakjes nog niet helemaal voor elkaar. Daar komt met de laatste update gelukkig verandering in. De UP3 en UP4 checkten tot nu toe alleen ’s ochtends je hartslag, maar na het installeren van de nieuwe software gebeurt dat de hele dag door. Zo krijgen de gebruikers van de wearables een beter beeld van hun gezondheid en is beter te controleren of je leefstijl impact heeft op je hartslag.

De software-update zorgt er ook voor dat de wearables automatisch kunnen zien wanneer je naar bed gaat, zodat de slaapmodus geactiveerd kan worden. Dat moest eerst nog handmatig gebeuren, tot frustratie van veel gebruikers. De activatie van deze modus verliep namelijk lang niet altijd vlekkeloos. Jawbone hoopt zo vooral de UP3 een stuk interessanter te maken, want deze wearable werd ook op andere onderdelen niet altijd goed ontvangen door recensenten.