HugOne: Een slaap app voor de hele familie

De laatste jaren verschenen er heel wat verschillende slaapmonitoren op de markt, maar meestal zijn het individuele devices die je per persoon moet aanschaffen. Het Franse bedrijf Sevenhugs komt nu met een oplossing voor de hele familie: De HugOne.

Sevenhugs_hugOne_and_minihugs-light

HugOne werd begin dit jaar gelanceerd tijdens de CES in Las Vegas. Het bedrijf achter het slimme slaaptracking systeem bestaat sinds 2014, toen het zijn eerste prototype voor het systeem op de markt bracht. In tegenstelling tot veel andere slaaptrackers en smart baby monitoren wil Sevenhugs echt een totaaloplossing voor het hele gezin aanbieden.

Elk familielid heeft zijn eigen gekleurde slaaptracker, minihugs, die onder het hoeslaken op de matras wordt geplaatst. Deze sensoren meten onder meer de beweging die je op een nacht maakt, maar ook de luchtvochtigheid, temperatuur en geluid. Al deze informatie wordt realtime naar het hoofdapparaat gestuurd, die je in de woonkamer kunt neerzetten. Dit apparaat ligt op op het moment dat je kinderen wakker zijn, het te warm wordt op de kamer of er te weinig zuurstof is en je beter even een raam kunt open zetten.

In de bijbehorende app kun je verder van het hele gezin zien hoe iedereen geslapen heeft. Sevenhugs gebruikt die data ook om je op een gunstig moment wakker te maken ’s ochtends, bijvoorbeeld als hij merkt dat je lichter begint te slapen. Zo wordt je altijd uitgeslapen wakker. En ’s avonds licht het apparaat juist op als het tijd is voor je kinderen om te gaan slapen. Zo zien zij ook zelf dat het bedtijd is, zelfs voordat ze klok kunnen kijken.

De hugOne is ook aan te sluiten op andere smart devices in je huis, zoals Philips Hue. Zo kun je instellen dat alle lampen in je woonkamer oplichten als er iets aan de hand is. Je bepaald zelf welke kleur bij welk signaal hoort om het onderscheid te kunnen maken. En wanneer je hugOne met je Nest thermostaat verbind zorgt die er automatisch voor dat je temperatuur in huis wordt bijgesteld als het te warm of juist te koud is.

Sevenhugs_hugOne_Facing_App-light

In onderstaande video zie je onze eigen beelden die we van de HugOne maakten tijdens de IFA in Berlijn. Volgens de makers van het slaaptracking systeem is het de bedoeling dat de set met 2 of 4 sensoren dit najaar ook in de Nederlandse winkels te koop is voor een adviesprijs van €179. Tot 1 oktober krijg je nog korting op een starterkit, en kun je het systeem voor €139 pre-orderen.