Jawbone verdenkt concurrent Fitbit van stelen geheime documenten

Het gaat er gezellig aan toe in de wereld van de fitnesstrackers. Jawbone en Fitbit zijn twee van de grootste spelers op de markt, maar dat weerhield Fitbit er niet van om personeel van Jawbone over te nemen. Jawbone is woest en brengt de kwestie nu voor de rechter.

Fitbit zou maar liefst een op de drie Jawbone-werknemers een aanbieding hebben gedaan. Dat is op zichzelf misschien niet zo kwalijk, maar Jawbone verdenkt een aantal vertrokken medewerkers ervan dat ze geheime informatie hebben meegenomen. Fitbit ontkent dit vanzelfsprekend, dus het is nu aan de rechter om te bepalen wie er gelijk heeft, zo schrijft de New York Times.

Die zaak kan weleens nadelig uitpakken voor Fitbit, want een van de overgenomen werknemers heeft al bekend dat ze vertrouwelijke documenten heeft gedownload. Zij werd al op 16 april aangenomen door Fitbit, maar diende haar ontslag bij Jawbone pas op 22 april in. Ondertussen belegde ze op 20 april wel een vergadering over de toekomst van Jawbone. Je raadt het al: het document met aantekeningen van deze bijeenkomst heeft ze meegenomen.

Jawbone wil een schadevergoeding van Fitbit en meldt in zijn aanklacht ook dat voorkomen moet worden dat de ex-medewerkers misbruik maken van hun gestolen informatie.

Update: Fitbit heeft in een officiële reactie aan onze redactie alle beschuldigingen ontkent en laat weten dat zij als ‘pioneer en leider in de markt’ geen behoefte zouden hebben om informatie van Jawbone of enig ander bedrijf dan ook te stelen.

As the pioneer and leader in the connected health and fitness market, Fitbit has no need to take information from Jawbone or any other company.  Since Fitbit’s start in 2007, our employees have developed and delivered innovative product offerings to empower our customers to lead healthier, more active lives. We are unaware of any confidential or proprietary information of Jawbone in our possession and we intend to vigorously defend against these allegations.