JBL komt met nieuwe wearables voor sporters en muziekliefhebbers

JBL komt met nieuwe oordopjes, koptelefoons en een wearable bedoeld voor onder meer virtual reality. Het merk richt zich met twee nieuwe wearables op sporters, de Reflect Fit en de UA Sport Wireless Train. Met de andere producten focust JBL, waarvan Samsung bijna een jaar geleden aankondigde diens moederbedrijf Harman over te nemen, zich op het luisteren naar muziek.

Reflect Fit

De oordopjes Reflect Fit is speciaal bedoeld voor sporters. Het apparaat heeft een ingebouwde hartslagmeter, waardoor je met een druk op de knop op de hoogte bent van je hartslag. Het apparaat is bestendig tegen water en zweet.

De wearable kan ook gebruikt worden om te bellen. Er zit namelijk ook een microfoon in. De nekband gaat trillen zodra je gebeld wordt.

De Reflect Fit is vanaf oktober te koop, is beschikbaar in het zwart en rood, en heeft een adviesprijs van 150 euro.

UA Sport Wireless Train

De Sport Wireless Train is een koptelefoon die is ontwikkeld voor de sportschool. De wearable maakt gebruik van door JBL ontwikkelde technologie om gesprekken te voeren zonder het apparaat af te doen. Door op een knop te drukken, verdwijnt de muziek die je luistert naar de achtergrond en versterken drie microfoons het omgevingsgeluid.

De batterij van de UA Sport Wireless Train gaat volgens de fabrikant 16 uur mee. De wearable is alleen in het zwart beschikbaar. Vanaf december is hij te koop voor een adviesprijs van 200 euro.

JBL E65BTNC

De E65BTNC is een hoofdtelefoon met noise-cancelling, waardoor omgevingsgeluid geblokkeerd wordt. Met deze functie heeft de koptelefoon een batterijduur van 15 uur. Zonder gaat de wearable volgens de fabrikant 24 uur mee. Ook dit apparaat heeft een ingebouwde microfoon, zodat je er telefoongesprekken mee kunt voeren.

De JBL E65BTNC is vanaf oktober te koop en heeft een adviesprijs van 200 euro. Hij is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en blauw.

JBL Free

Ook met deze draadloze oordopjes richt JBL zich op muziekliefhebbers. De oordopjes hebben, net zoals de koptelefoon, een ingebouwde microfoon. De batterij houdt het volgens de fabrikant maximaal 24 uur vol.

De JBL Free is vanaf oktober te koop en heeft een adviesprijs van 150 euro. Hij is verkrijgbaar in het zwart en in het wit.

JBL Soundgear

Tot slot presenteert het audiobedrijf de JBL Soundgear: een nekband waarmee je oren vrij blijven. De wearable is volgens de fabrikant bedoeld voor mensen die op willen gaan in hun geluid, maar tegelijkertijd niet in te leveren op het contact met de omgeving. Het apparaat zou bijvoorbeeld ook geschikt kunnen zijn voor virtualreality-ervaringen.

De JBL Soundgear is vanaf november 2017 te koop voor een adviesprijs van 230 euro.