Sony presenteert slimme speaker met Google Assistant

Sony heeft een slimme speaker met Google Assistant gepresenteerd. Het apparaat heeft de elegante naam LS-F50G gekregen en moet, net als als veel speakers van concurrenten, het centrale punt voor verbonden apparaten worden. De F50G onderscheidt zich volgens Sony vooral van andere speakers vanwege de geluidskwaliteit.

De speaker kan zowel aan smartphones met Android als iOS gekoppeld worden. Vervolgens kun je de slimme assistent activeren met het ‘OK Google’-commando. Zo kun je met je stem bijvoorbeeld je agenda beheren, iets op het internet opzoeken of muziek afspelen.

Naast stembediening kan het apparaat ook met handgebaren bestuurd worden. Zo kun je met een zwaai van je hand bijvoorbeeld een playlist starten of het volume aanpassen.

Eerder dit jaar gaf Google zijn ontwikkelaarskit voor Google Assistant vrij. Daardoor kunnen fabrikanten de slimme assistent in hun eigen producten bouwen. Voordelig van de fabrikant, want die kan zich daardoor focussen op de hardware. Voordelig voor Google, want die kan op die manier zoveel mogelijk huizen binnenkomen.

Europa

Het apparaat is vanaf november te koop in Europa, maar niet in Nederland. De LS-F50G komt wel naar het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland. In de twee laatstgenoemde landen heeft hij een adviesprijs van 230 euro. De speaker komt in twee kleuren: wit en zwart.