Pebble geeft met Health gebruikers inzicht in gezondheid

Pebble heeft een nieuwe software-update bekend gemaakt waarin ook de nieuwe app ‘Pebble Health’ wordt gelanceerd. Met de speciale app kun je onder andere je sportactiviteiten en slaappatronen bijhouden.

Speciaal voor de nieuwe app is er in samenwerking met Stanford University een nieuw algoritme ontwikkeld dat inzicht geeft in de activiteiten en gezondheid van de drager. Pebble wil niet gebruikers na een vast aantal stappen per dag laten streven, maar de persoonlijke successen weergeven om gebruikers te motiveren.

De dagelijkse successen worden ook weergeven op de timeline van de Pebble Time, Time Steel en Time Round. Het enige dat hiervoor gedaan moet worden is simpelweg de app en het horloge te updaten naar de nieuwste versie. Daarnaast is Pebble Health volledig compatibel met Google Fit en Apple Healthkit. Gebruikers van de Pebble Classic en Pebble Steel moeten het volgens Pebble doen met tracking-apps van bijvoorbeeld Misfit en Jawbone.

image012

Beschikbaar stellen van speciale API

Pebble wil daarnaast in 2016 een API beschikbaar maken zodat ontwikkelaars aan de slag kunnen met het maken van applicaties en wijzerplaten aan de hand van de data die vergaard wordt door Pebble Health.

Dr. Christy Lane, van Stanford Wearable Health Lab laat weten dat transparantie en inzicht in algoritmen essentieel zijn om wearables geschikt te maken voor de medische wereld. Lane: “Deze transparante verzameling van gezondheidsgegevens stelt professionals in staat bekende inzichten toe te passen op nieuwe data. We zijn blij dat we samen met Pebble de weg vrijmaken voor draagbare gezondheidsapplicaties.”