Je innerlijk rust vinden? Ook daar zijn gadgets voor!

Eerder vanmiddag kon je al lezen hoe onze hersenen het te verduren hebben in de huidige tijd van impuls naar impuls. Even een rustmoment pakken is dus van cruciaal belang, maar hoe kun je er zeker van zijn dat dit optimaal gebeurt? Met gadgets, uiteraard!

Zoals je eerder al kon lezen benadrukt auteur Nicolas Carr in zijn boek “The Shallows” het belang van even uitpluggen, even je rust pakken en vrij komen van impulsen. Meditatie, naar eigen invulling.

Om de effecten inzichtelijk te krijgen en je routine te verbeteren zijn er nu een tweetal gadgets getest door Katherine Boehret van de Wall Street Journal. Beide zagen we eerder al voorbij komen tijdens ons bezoek aan de CES, begin dit jaar.

Boehret test in onderstaande video de Tinké en de HeartMath sensor en zoals we toen al opmerkte liggen de devices ver uit elkaar. Waar de Tinké wat speelser met het onderwerp omgaat, is de HeartMath serieus en to-the-point.

Overigens had ik recent de mogelijkheid om zelf even de Tinké te testen. Hoewel design en mindset er voor zorgde dat het device mijn interesse wist te wekken, blijkt het meten in de praktijk lastiger dan gedacht, met name omdat de lichtsensor erg gevoelig is.