Je kunt holografisch gaan bellen met de Hydrogen One van RED

Cameramaker RED werkt aan de smartphone Hydrogen One, waarmee je kunt videochatten in 3D. Dat meldt The Verge. De telefoon moet deze zomer op de markt verschijnen.

Voor het videochatten zijn twee camera’s aan de voorkant van het toestel geplaatst. Een algoritme stelt samen met de camera’s een holografisch 3D-effect samen. Daardoor kun je je gesprekspartner zien als een hologram. Dat hologram komt echter niet uit het scherm omhoog, maar geeft diepte in het beeld dankzij een extra laag onder het 5,7 inch LCD-scherm.

De Hydrogen One werd vorig jaar al aangekondigd. Toen was al bekend dat het scherm holografische beelden in 2D en 3D kon tonen. Verder weten we dat de telefoon modulair wordt. Daardoor kun je er bijvoorbeeld andere lenzen op zetten om te fotograferen.

Grote telefoon

Het toestel wordt volgens The Verge erg groot, namelijk groter dan de iPhone 8 Plus. Verder krijgt de telefoon een USB-C-aansluiting, stereospeakers en een koptelefoonaansluiting.

De Hydrogen One moet 1.195 dollar kosten voor een versie met een aluminium behuizing. Ook komt er een versie van titanium, die 1.595 dollar kost. De telefoon moet deze zomer verschijnen. Of hij ook naar Nederland komt, is onbekend.