De Obama’s gaan diverse series en films maken voor Netflix

netflix

Netflix heeft een nieuwe deal gesloten met twee erg bekende Amerikanen. Voormalig president Barack Obama en Michelle Obama gaan samen films en series produceren voor de streamingdienst. Ook komen er een paar documentaires van de twee. Dat heeft Netflix op Twitter gemeld.

“President Barack Obama en Michelle Obama hebben een meerjarige overeenkomst gesloten om films en series te produceren voor Netflix, waar mogelijk series met en zonder script, docu-series, documentaires en features onder vallen”, aldus de streamingdienst.

Enthousiast

Voormalig president Obama bracht zelf ook een verklaring uit over de overeenkomst. “Een van de dingen waar we gelukkig van werden tijdens onze tijd als president was dat we zo veel fascinerende mensen uit iedere beroepsgroep konden ontmoeten, en we hen konden helpen bij het delen van hun ervaringen met een groter publiek”, aldus Obama.

“Dat is waarom Michelle en ik zo enthousiast zijn over onze deal met Netflix. We hopen getalenteerde, inspirerende en creatieve stemmen die meer empathie en begrip tussen mensen kunnen promoten een kans te geven om zich te ontwikkelen en hen te helpen bij het delen van hun verhalen met de gehele wereld.

Verdere details over de overeenkomst zijn nog onbekend. De deal zelf is echter een primeur. Andere voormalige presidenten maken wel autobiografieën en schrijven hun memoirs, maar het is nog nooit eerder voorgekomen dat een van hen een deal sluit met een van de grootste televisie- en filmstudio’s ter wereld voor meerdere series en films.

Naar verwachting komt de eerste content van de Obama’s op zijn vroegst volgend jaar.