Je kunt nu ook in virtual reality naar het Anne Frank Huis

Anne Frank Huis

Heb je altijd al eens naar het Anne Frank Huis willen gaan? Daar hoef je vanaf nu je eigen huis niet meer voor uit. Je kunt namelijk ook in virtual reality naar het Achterhuis via Anne Frank House VR.

De VR-ervaring biedt je een tour die een inkijkje geeft in de onderuikplaats van Anne Frank en zeven andere onderduikers van het Achterhuis. In het echte Achterhuis staat geen inrichting meer, maar in de VR-ervaring wel. Ze zien er precies zo uit als in de tijd van de onderduikperiode.

Het gaat echter niet om de originele meubels. Die werden namelijk na de arrestatie van de acht onderduikers in opdracht van de nazi’s weggehaald. Bovendien wilde Otto Frank, de vader van Anne, graag dat het Achterhuis leeg werd achtergelaten.

Indringende ervaring

De VR tour geeft mensen over de hele wereld de mogelijkheid om Anne Franks onderduikplaats te verkennen zoals deze was van juli 1942 – augustus 1944, de ruim twee jaar dat Anne Frank in het Achterhuis zat ondergedoken en haar dagboek schreef”, vertelt Ronald Leopold, algemeen directeur Anne Frank Stichting.

“De tour biedt een indringende ervaring. Onze grote dank gaat uit naar Force Field VR, die de tour heeft ontwikkeld en naar Oculus, die het project financieel mede mogelijk heeft gemaakt.”

Oculus

De complete tour duurt 25 minuten. Je kunt de tour in zeven talen ervaren, namelijk in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Portugees en Hebreeuws. Het enige wat je nodig hebt is een Samsung Gear VR of de Oculus Go-bril en Facebook. De tour zelf is gratis te downloaden in de Oculus app store.