Je smartphone binnen 15 minuten opladen met SuperVOOC-technologie

Waarschijnlijk heb je nog nooit van het Chinese smartphone-merk Oppo gehoord, maar daar komt nu waarschijnlijk verandering in. Op het Mobile World Congress heeft het bedrijf een nieuwe technologie gepresenteerd die je smartphone binnen 15 minuten van 0 naar 100 procent zou moeten kunnen opladen.

De nieuwe technologie wordt SuperVOOC genoemd en werkt volgens Oppo via de traditionele MicroUSB en USB-C kabels. De nieuwe technologie is daarmee flink sneller dan wat Qualcomm, dat bekend staat op het aanbieden van snellaadtechnologie voor smartphones, liet zien. Via de QuickCharge 3.0 van Qualcomm zijn smartphones op te laden naar 80 procent in ongeveer 35 minuten.

Voor de presentatie plugde de woordvoerder van Oppa een smartphone in op de oplader en ging hij verder met zijn presentatie. Nog geen tien minuten later was de smartphone voor 100 procent opgeladen.

Volgens Engadget is het geen verrassing dat Oppo betere prestaties kan leveren met hun systeem omdat het bedrijf de volledige controle heeft over de batterij en software. Of de demo ook precies dezelfde functionaliteiten heeft als de uiteindelijke techniek die op de markt wordt gebracht voor de consument is de vraag.