Jeff Bezos’ Blue Origin hergebruikt raket en laat hem weer landen

Blue Origin

Twee maanden geleden lukt het Blue Origin, het ruimevaartbedrijf van Amazon-baas Jeff Bezos, om een raket te lanceren en weer te laten landen. In de nacht van vrijdag op zaterdag is het het bedrijf gelukt om diezelfde raket opnieuw te lanceren. En om opnieuw veilig te laten landen.

Met herlancering van de raket, New Shepard genaamd, laat Blue Origin zien wat het idee is: raketten hergebruiken door ze te laten landen. Hierdoor kan de ruimtevaart een stuk goedkoper worden.

Bezos is een soort ruimtevaartstrijd verzeild geraakt met Elon Musk en diens SpaceX. Ook dat bedrijf probeert namelijk raketten te laten landen. Dat is tot nu toe één keer gelukt, maar daarna ook alweer een keer mislukt. Daarmee lijkt Blue Origin het beter te doen, maar SpaceX schiet zijn raketten hoger de ruimte in en probeert ze te laten landen op zee in plaats van op land. Het bedrijf legt de lat dus een stukje hoger.

De komende tijd zal de strijd in ieder geval doorgaan, wat de ontwikkelingen op dit vlak waarschijnlijk alleen maar in een verdere stroomversnelling zal brengen.