JetBlue gaat betalen via Apple Pay mogelijk maken op binnenlandse vluchten

Passagiers op binnenlandse vluchten van JetBlue kunnen vanaf volgende week tijdens de vlucht betalen via Apple’s betaaldienst, Apple Pay. JetBlue is hiermee de eerste vliegmaatschappij die deze manier van betalen aanbiedt.

De betaalmogelijkheid zal overigens niet op alle binnenlandse vluchten van de vliegmaatschappij worden ondersteund, zo meldt USA Today. Zo zullen alleen passagiers alleen via Apple Pay kunnen betalen op vluchten tussen de luchthavens JFK New York, San Francisco en Los Angeles. Andere bestemmingen worden naar verwachting toegevoegd rond juni dit jaar.

Op deze vluchten kun je vanaf volgende week, met een iPhone 6 of iPhone 6 Plus, maaltijden en andere ‘onboard’ voorzieningen betalen via Apple Pay. Hierdoor wordt betalen in het vliegtuig een stuk makkelijker omdat je niet meer op zoek hoeft naar een creditcard of cash.

jetblue

JetBlue is hiermee de eerste vliegmaatschappij die deze manier van contactloos betalen invoert. Volgens Eddy Cue, medewerker van Apple, zal JetBlue zeker niet de laatste vliegmaatschappij zijn die Apple Pay zullen invoeren als betaalsysteem. “Als de eerste ermee begint, volgt de rest vanzelf”, aldus Cue.

De vliegmaatschappij zal betalingen behandelen via iPad mini’s met NFC ondersteuning. Het bedrijf heeft inmiddels 3500 van deze apparaten beschikbaar gesteld aan haar personeel om de betalingen te behandelen. Naast Apple Pay kunnen passagiers ook nog blijven betalen met creditcards.

In het derde kwartaal zal ook de eigen app van JetBlue betalingen via Apple Pay ondersteunen. Een woordvoerder van JetBlue, Rachel McCarthy, geeft aan dat ook andere contactloze betaalsystemen zoals Google Wallet zullen worden toegevoegd aan de dienstverlening van het bedrijf. Echter zal dit pas gebeuren als blijkt dat het betalen via Apple Pay een succes is.