63 procent jonge Nederlanders maakt steeds vaker foto’s en video’s met smartphones

Samsung AR Emoji Disney, smartphones

De smartphone heeft ons leven voorgoed veranderd. Niet alleen staan we nu nog eenvoudiger met elkaar in contact, ook delen we graag foto’s en video’s. In 2017 zijn er wereldwijd maar liefst 1,2 biljoen foto’s gemaakt dankzij de opmars van smartphones. En vooral jongeren houden van dit soort beelden, blijkt uit onderzoek van PanelWizard in opdracht van Samsung.

Volgens het onderzoek geeft 63 procent van de Nederlanders tussen de 13 en 34 jaar aan zijn ervaringen steeds vaker via foto’s, video’s en emoji te delen.

Maar dat betekent niet dat de huidige kwaliteit van camera’s op smartphones goed genoeg is in hun beleving. 67 procent zegt namelijk nog vaker foto’s en video’s te maken als ze een betere smartphonecamera zouden hebben. Een derde van de jonge Nederlanders zegt ontevreden te zijn over de beeldkwaliteit bij weinig licht, bijvoorbeeld op feestjes.

Een oplossing is een dubbele diafragmalens, die bijvoorbeeld op de Galaxy S9 en S9+ zit, stelt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland. Dat werkt namelijk net als het menselijk oog. Er wordt automatisch meer licht binnen gelaten als het donker is. Daardoor zijn je foto’s altijd helder en scherp.

Slow-motion

Ook effecten zijn populair onder jonge Nederlanders. 49 procent van de respondenten tussen de 13 en 18 jaar zegt met bijvoorbeeld slow-motion te experimenteren om leukere video’s te maken. 48 procent van de groep tussen de 18 en 27 jaar zegt dit meer te willen doen als het zou kunnen met hun smartphone.

Dat emoji populair zijn, hoeven we je natuurlijk niet meer te vertellen. En dat blijkt ook uit het onderzoek: 93 procent van de jonge Nederlanders voegt emoji toe aan hun communicatie. Driekwart gebruikt deze plaatjes minstens een keer per dag, een kwart zelfs meer dan twintig keer per dag.