Kaas kopen via een livestream, het kan via Kaan’s Stream Store

Kaan's-Stream-Store

Wie zegt dat je voor kaas nog naar een winkel moet? ABN AMRO en Kaan’s Kaashandel in ieder geval niet. De twee bedrijven hebben namelijk als eerste ter wereld een livestream store geopend in Alkmaar. De komende vijf dagen kun je via de website Kaan’s Stream Store via een livestream kaas bestellen vanachter je computer.

Op de stream zie je de winkel en het personeel. Via een live chat kun je je aankoop beginnen. Dan krijg je antwoord op je vragen van Kaan en zijn team via de videoverbinding. Zo kun je vragen naar recepten, maar ook zien hoe de kaas live in beeld gesneden en ingepakt wordt. Om een kaas te kiezen klik je deze aan.

Kaan's-Stream-Store

Online en fysiek

Kaan’s Stream Store is een experiment van ABN AMRO waarbij online en fysiek naadloos in elkaar moeten overlopen. Er zijn namelijk talloze fysieke retailers die nog zoeken naar hoe ze mee kunnen komen in de online retailwereld. De Stream Store is in feite het beste van twee werelden: de expertise van een specialist en het gemak van een webshop.

“We hebben het jaren op de ouderwetse manier gedaan, maar we willen mee met de tijd. Zeker nu de volgende generatie in het bedrijf zit. Je ziet dat de consument en de markt verandert, de winkelstraat verandert en wij moeten mee,” zegt Kaan. “ABN AMRO heeft ons gevraagd aan dit experiment mee te werken en we waren direct enthousiast.”

Naar eigen zeggen was de winkel online nog niet zo goed zichtbaar, wat een reden was om mee te doen.”Ik hoop dat de Stream Store een aanzet is om de online verkoop van onze kazen een flinke impuls te geven. Op deze manier kunnen we ook internationale klanten eenvoudig voorzien van lekkere kaas.”

De online kaaswinkel is tot en met 30 september open. Daarna zul je helaas weer echt fysiek naar de winkel moeten.