In deze kamer van Disney kun je alles draadloos opladen

Steeds meer bedrijven werken aan draadloos opladen, maar Disney Research heeft het naar een whole new level gebracht. Zij hebben namelijk een prototype van een kamer ontwikkeld waarin je tien apparaten tegelijkertijd draadloos kunt opladen, schrijft Ars Technica. Helemaal ideaal is dat je ze niet op één plek hoeft neer te leggen, maar er gewoon mee rond kunnen lopen.

Dat laatste is natuurlijk een ideaalbeeld: je loopt een kamer in met je telefoon in je zak en hij laadt direct op. De ruimte zelf is helemaal gebouwd naar zijn toepassing. Zo zijn de wanden, plafonds en vloer van aluminium en is er op verschillende plekken apparatuur aanwezig om een magnetisch veld op te bouwen. Via dat magnetische veld wordt er stroom naar de apparaten gestuurd, zodat ze opgeladen worden.

Het mooie van het systeem is wel dat je de kamer gemakkelijk zo groot kan maken als een magazijn, of zo klein als een kastje. Voor ieder doeleinde is het systeem dus geschikt. Daarnaast zijn de onderzoekers er van overtuigd dat het niet altijd nodig zal zijn om een speciaal gebouwde kamer te hebben. Een paar ramen en een deur zouden het systeem namelijk niet significant aanpassen. Misschien hebben we in de toekomst dus wel allemaal een woonkamer, waarin je telefoon standaard opgeladen wordt.

Veiligheid

Op het gebied van veiligheid zijn er wel een paar waarschuwingen. Zo moet je niet te dicht bij de koperen buis in de midden van de kamer komen, aangezien dat gevaarlijk kan zijn voor je gezondheid. Er moet dus een systeem komen dat het systeem automatisch uitzet als iemand te dicht bij komt, zodat er geen gevaren zijn.

Daarnaast is er een limiet aan hoeveel stroom je in de kamer kan pompen. 1900 watt aan draadloze stroom gaat goed, maar alleen als er ook apparaten zijn die die 1900 watt gebruiken. Is dat niet het geval, dan is 100 watt het maximum. Ook hier moet dus een veiligheidssysteem voor komen, omdat het anders een risico vormt voor de mensen die aanwezig zijn in de ruimte.