Hot Wheels laat je racebanen bouwen in augmented reality

Hot Wheels

Ken je ze nog, de Hot Wheels? Het waren kleine auto’s waar je mee kon spelen en vormde tevens de basis voor een aantal videogames. De auto’s bestaan nog steeds en dit jaar belanden ze ook in de wereld van augmented reality. Er is namelijk een spel gemaakt voor Google Tango, waarmee je een virtuele racebaan kunt maken voor de auto’s. En daarin wordt werkelijk alles mogelijk!

In de app, momenteel alleen nog beschikbaar voor de Lenovo Phab 2 Pro, zie je een virtuele wereld waar je zelf in aan de slag kunt. Door de telefoon op en neer te bewegen of rond te lopen kun je alles in een kamer zien. In het midden staat een lange tafel een daar op kun je aan de slag met je racebaan.

De racebaan zelf bestaat uit oranje onderdelen, waar je eindeloos mee kunt bouwen. Daarnaast kun je ramps en obstakels toevoegen aan je baan. Ook is het mogelijk om hem te versieren met allerlei accessoires, zoals dominostenen. Wil je de gehele baan zien, dan moet je fysiek om de tafel heenlopen.

Geen fysieke wereld

Helaas kun je de baan nog niet in de fysieke wereld heen plaatsen. De kamer die je ziet is volledig virtueel, dus niet je echte kamer. Volgens Engadget komen er voorlopig ook geen plannen om de onderdelen over de echte wereld heen te plaatsen. Dat is wel echt een gemiste kans.

Het leukste onderdeel van het speelgoed zit er echter wel in: je kunt de baan testen. Het is dus mogelijk om twee auto’s tegen elkaar te laten racen op je eigen baan. Voordeel van het virtuele element is dat je je nu geen zorgen hoeft te maken over een auto die weg vliegt en mogelijk iets stuk maakt.

De app van Hot Wheels kun je nu al downloaden, maar hier heb je dus wel een Lenovo Phab 2 Pro voor nodig. Met een beetje geluk komen er echter snel meer smartphones met Google Tango, waarop je aan de slag kunt met de digitale racebaan.