Vertrek medewerkers bij Twitter Benelux lijkt sluiting kantoor te bevestigen

Twee belangrijke medewerkers bij Twitter Benelux hadden deze week hun laatste dag bij het bedrijf. Dit lijkt er opnieuw op te wijzen dat de kantoren van de Benelux gaan sluiten, iets waar eerder ook al over gespeculeerd werd. Zo zouden de kantoren in Nederland en België op korte termijn dichtgaan. Twitter liet zich er tot nu toe niet over uit, maar het vertrek van Stefan Tieleman, Head of Media bij het bedrijf in de Benelux, en Thomas Metz, Sports Partnership lead, lijken de berichten te bevestigen.

Bezuinigingen

De laatste maanden komen er steeds meer geruchten naar boven over Twitter. Allemaal hebben ze een ding gemeen: het gaat niet goed met het bedrijf. In oktober werd er gezegd dat het sociale medium 300 medewerkers zou ontslaan, aan het einde van die maand kwam het gerucht dat het Nederlandse kantoor in zijn geheel zou sluiten.

De sluiting zou het gevolg zijn van de bezuinigingen die Twitter doorvoert. Het kantoor had een sales- en marketingteam en hun functies zouden dus ook van de loonlijst verdwijnen. Nu zeggen twee van hen in het openbaar dat ze weg zijn, wat er op kan duiden dat de berichtgeving inderdaad klopt. Ook in België zou het kantoor gesloten worden.

Country Manager Marc de Vries reageert op vragen van onze kant: “Ik heb geen aanvullende informatie om te delen op dit moment”, zegt hij naar aanleiding van het lezen van dit artikel. Hij verwijst verder naar het hoofdkantoor van het bedrijf in de Verenigde Staten, dat we om een reactie hebben gevraagd.