Met de Keezel beveilig je elke openbaar wifi-netwerk via een VPN-verbinding

Keezel IFA2016

Je maakt vast wel eens gebruik van een openbaar wifi-netwerk, bijvoorbeeld in de stad of bij je favoriete koffietentje. Da’s eigenlijk helemaal niet zo handig, want buitenstaanders kunnen zomaar meekijken met jouw verbindingen. Maak je gebruik van een dienst die zichzelf niet versleutelt, dan loop je al helemaal een risico. Niet zo fijn dus. Wie toch veilig van openbare wifi-netwerken gebruik wil maken, kan daarvoor kiezen voor een versleutelde VPN-verbinding verstopt in een apparaatje: de Keezel.

De Nederlandse ontwerpers van het ding staan deze week met het product op de IFA 2016 in Berlijn, nadat ze eerder geld ophaalden met een succesvolle crowdfundingcampagne. Naast een versleutelde verbinding is het ook mogelijk om bijvoorbeeld video’s te bekijken die alleen beschikbaar zijn in het buitenland. Andersom: mochten de heren van Keezel tijdens hun bezoek in Duitsland gebruik willen maken van een dienst als Uitzending Gemist, dan is dat ook mogelijk. Als je gebruik wilt maken van een snelle verbinding waarmee je video kunt streamen, betaal je een jaarlijks bedrag.

Je kunt ook kiezen voor een basisabonnement. Een Keezel met zo’n levenslang abonnement kost je 119 dollar, exclusief de verzendkosten van het apparaat. Wil je ook gebruik maken van de premium service, dan betaal je jaarlijks een extra bedrag. Je krijgt dan toegang tot meer VPN-servers en een snellere verbinding. Je kunt ook hierbij kiezen voor een abonnement dat je hele leven lang doorgaat, maar dan kost je wel 449 dollar.

Keezel

Keezel