KidFit is kleurrijke activity tracker voor kinderen

De KidFit is een activity tracker voor kinderen met verschillende kleuren polsbandjes om de wearable als een horloge te dragen. De KidFit is niet de meest uitgebreide tracker en meet slechts beweging en slaap, maar daar staat dan een kindvriendelijk prijsje tegenover.

Terwijl de wearables voor volwassenen steeds stijlvoller en compacter worden, is het voor de kinderen schijnbaar nog volkomen okay om grote, kleurrijke hardware te maken. Je hoeft slechts één blik te werpen op de Kidizoom, LeapBand of Tintell om tot de conclusie te komen dat fabrikanten denken dat het  niet meer dan logisch is dat een wearable er direct uit moet zien als iets uit de ‘My First Sony’-collectie.

Helaas is dat bij de KidFit-tracker niet anders. De makers van de activity trackers hebben een bonkige sensor geplaatst in een felgekleurd rubberbandje. Het moet je smaak zijn, maar verder is de KidFit wel een tamelijk compleet systeem. Naast de armband is er een (behoorlijk volwassen ogende) app die kids uitdaagt middels badges, missies en onderliggende challenges.

Ik hoop dat we in de toekomst wel wat stijlvollere wearables voor kinderen mogen verwachten, maar voor nu is de KidFit natuurlijk een aardige start. De tracker moet vanaf 15 augustus te koop zijn en heeft een prijs van $50. Mocht je je nu al niet kunnen inhouden, zorg dan dat je snel aan het bestellen gaat: de eerste 1000 bandjes worden verkocht voor een actieprijs van $40!