Kijk door de ogen van een ander met de nieuwe app Visor

Even weten hoe lang de rij is die tegen lunchtijd bij jouw favoriete broodjeszaak staat? Het kan met Visor, een nieuwe app waarmee je letterlijk door de ogen van een ander kunt kijken. Uiteraard via je smartphone.

Founder Jason White legt uit dat hij Visor bedacht om mensen een realtime beeld te geven van plekken over de hele wereld die voor hun relevant zijn. Of het nou gaat of een product dat wel of niet op voorraad is in een winkel, of de drukte in je favoriete restaurant: Visor laat het zien.

Schermafbeelding 2015-04-15 om 12.22.52

Visor lijkt een logische vervolgstap op apps zoals Meerkat en Periscope, gecombineerd met diensten als Instagram en Foursquare. Gebruikers kunnen een vraag indienen, bijvoorbeeld hoe druk het ergens is waar ze zo graag heen willen.

Gebruikers van Visor die in de buurt zijn van de locatie waar het om gaat krijgen een push bericht met de vraag of ze een foto van de plek kunnen maken. Zodra dit is gebeurd wordt de foto getoond op de kaart, zodat alle gebruikers hier profijt van hebben. De opdrachtgever ontvangt een bericht dat zijn verzoek voltooid is.

Schermafbeelding 2015-04-15 om 12.23.12

Op dit moment zit er nog geen businessmodel achter Visor, maar het is denkbaar dat het voldoen van fotoverzoeken in de toekomst geld op gaat leveren. Dat zou een fascinerende nieuwe bijverdienste kunnen zijn voor studenten die parttime door de stad dwalen om overal zo snel mogelijk een foto te maken in opdracht van betalende klanten. Maar het wordt pas echt een interessant verdienmodel als die student het broodje direct voor je af kan rekenen en bezorgen natuurlijk.