Kijktip: TV-serie Mr. Robot vanaf woensdag te zien bij op NPO 3

Het heeft even geduurd, maar de met Golden Globe-bekroonde TV-serie Mr. Robot is vanaf woensdag ook voor ons Nederlanders te bekijken, zonder hem illegaal te downloaden. NPO 3 gaat hem de komende weken uitzenden. Nederlandse kijkers kunnen vanaf 22:25u genieten van de vaak vage, maar lonende TV-serie.

Mr. Robot vertelt het verhaal van de contactgestoorde en morfine-verslaafde jonge programmeur Elliot Alderson (Rami Malek), die zich aansluit bij het hackerscollectief fsociety, geleid door het mysterieuze personage Mr. Robot (Christian Slater). De serie valt op door een reële en scherpe weergave van hacken, iets wat in andere films rondom dit onderwerp vaak ontbreekt. De serie speelt met thematiek en gevaren die mogelijk de aankomende jaren steeds waarschijnlijker worden.

De serie leunt erg op kenmerkende wendingen in het verhaal die goed werken door de paranoïde sfeer die Mr. Robot neerzet. De serie is redelijk toegankelijk voor kijkers met weinig technische kennis, maar is nog leuker als je snapt hoe computers en netwerken in elkaar steken.

Mr. Robot is iedere woensdagavond te zien om 22:25 bij de VPRO op NPO 3.