Aan de slag als nieuwe Knight Rider? Bied dan nu op deze unieke KITT replica!

Als kind van de jaren ’80 ook opgegroeid met de wilde bos haar van David Hasselhoff (ook op zijn bolletje) en zijn leren jackie in Knight Rider? En sindsdien regelmatig tegen je auto gezegd: “Enable Turbo Boost, KITT”? Welkom bij de club. Mocht je nou niets liever willen dan ooit echt een  KITT voor de deur hebben staan: die kans is er!

Autoveilingsplatform The Collectables biedt je de unieke kans om een replica van KITT uit het 3e en 4e seizoen van Knight Rider te bemachtigen. De basis is natuurlijk een Pontiac Firebird Trans Am uit 1985. Uitgerust met een V8, dus een ‘silent mode’ zoals in de serie zal vrij lastig worden.

“Voor iedereen die is opgegroeid in de jaren 80 betekent deze auto een ‘trip down memory lane’. Auto’s uit een tijd waarin het jaar 2021 nog ver in de toekomst lag en de techniek al onze problemen zou oplossen. Kortom, twee unieke auto’s met een mooi verhaal en een hoog collectable gehalte”, aldus mede-oprichter Joris Roozen.

Foto: © The Collectables | Noortje Blokland

Het mag duidelijk zijn dat de huidige eigenaar een echte fan van Knight Rider was. Hij bouwde zo’n 7 jaar aan de auto en verwerkte er voor zo’n €50.000 euro aan onderdelen in. Het dashboard, stuurwiel en zelfs het dak werden compleet nagemaakt. Of er een schietstoel in zit, is een verrassing.

Foto: © The Collectables | Noortje Blokland

Er zijn niet veel ‘echte’ KITT’s meer. Voor de serie werden er 25 auto’s gebouwd en daarvan werden er toen de show stopte 20 vernietigd. Één van de laatste originele KITT’s was in het bezit van David Hasselhoff zelf, maar werd begin dit jaar voor bijna $500.000 geveild. Kwam The Hoff hem wel zelf brengen vanuit Wales.

Zoveel fratsen zijn hier niet nodig: de Pontiac staat in Nederland en is zelfs al voorzien van een Nederlands kenteken. De veiling via The Collectables loopt nog zo’n 2 weken.

Fotografie: © The Collectables | Noortje Blokland